Termeni și Condiții de utilizare

EuShellS.Ro - denumeste in continuare pe: SC. ITDATA TELECOM SRL, J12/2587/2014, 33542342 (fara RO), Cluj-Napoca, Str. Primaverii Nr. 6, Cont: RO54INGB0000999905520500, ING BANK N.V. Amsterdam - Suc. Manastur, FURNIZORUL serviciilor de gazduire web, gazduire dns, gazduire ircd, gazduire radio precum si orice alte servicii care sunt pe www.eushells.ro

1. Termeni si conditii generale:

 • 1.1 Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor prezentate mai jos, ce constiutuie cea mai recenta versiune a TC (Termeni si Conditii).. EUSHELLS COMPANY isi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Indiferent de instiintarile prealalabile, utilizarea continua a serviciilor reprezinta acordul Dvs. asupra acestor modificari.
 • 1.2 Informatiile furnizate de dvs. trebuie sa fie corecte. Optand pentru inregistrare, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile. Puteti corecta sau actualiza acestor informatii in orice moment facand autentificare. Folosirea unor date false sau neactualizate poate duce la invalidarea contractului sau la imposibilitatea de a va contacta.
 • 1.3 Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. EUSHELLS COMPANY nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

2. Descrierea serviciilor:

 • 2.1 Prin intermediul EUSHELLS.RO se pot contracta servicii de inregistrare domenii internet, gazduire web, servere dedicate, servere vps, licente Cpanel, licente directadmin, licente whmsonic, licente whmcs, servicii de backup, servicii it, gazduire radio .. etc. Inregistrarea domeniilor este intermediata direct de la registrari top level.
 • 2.2 Gazduirea web, serverele dedicate, back-up sunt oferite pe echipamente proprii. Detalii specifice fiecarui tip de serviciu pot fi urmarite in oferta prezentata.
 • 2.3 Pentru a folosi serviciile EUSHELLS.RO, trebuie sa aveti accesul la internet (world wide web), fie direct, fie prin dispozitive care pot accesa continutul web, si sa platiti taxele aferente necesare pentru accesul respectiv. In plus, trebuie sa aveti echipamentul necesar pentru a va conecta la internet, incluzand un computer si modem sau alte dispozitive de acces.

3. Politica impotriva abuzurilor:

 • 3.1 Pentru mentinerea serviciilor la un nivel de functionare optim pentru toti clientii, EUSHELLS actioneaza impotriva tuturor tipurilor de abuzuri sau comportamente potential generatoare de probleme.
 • 3.2 In acest sens EUSHELLS nu permite folosirea serviciilor sale in scopuri ilegale, cu caracter amenintator, defaimator sau necinstit. Trimiterea de mesaje nesolicitate (SPAM), de orice fel ar fi acestea, este strict interzisa.
 • 3.3 Alte tipuri de abuzuri inacceptabile sunt testele de vulnerabilitate, incercarile de a intrerupe sau face inutilizabile alte servicii, actiuni ce vizeaza obtinerea unor informatii sau privilegii fara drept, folosirea abuziva/excesiva a resurselor sistemelor informatice. (procesor, memorie, numar de fisiere, flood, DDoS, etc.).
 • 3.4 EUSHELLS isi rezerva dreptul de a bloca accesul la serviciile si resursele proprii de la anumite adrese IP in cazul detectarii de activitati suspecte sau potential daunatoare. In functie si de natura si gravitatea faptelor, EUSHELLS poate suspenda temporar sau definitiv serviciile furnizate, fara un anunt in prealabil si fara nici o obligatie de restituire a sumelor platite pentru serviciile oferite.

4. Garantie uptime:

 • 4.1 – Disponibilitatea serviciului se masoara pentru o luna calendaristica, excluzand perioadele de intretinere.
  – Perioadele de intretinere vor fi programate pe cat posibil in timpul noptii si vor fi anuntate in prealabil.
  – In conditii normale de operare disponibilitate garantata a serviciului este de 99.1%.
 • 4.2 In situatii exceptionale de forta majora cum ar fi razboaie, instabilitate sociala sau politica, calamitati naturale, actiuni ale autoritatilor, intreruperi prelungite ale alimentarii cu energie electrica,indisponibilitatea comunicatiilor din cauze complet externe ce nu pot fi controlate, EUSHELLS nu poate garanta buna operare a serviciilor sale.

5. Politica de backup:

 • 5.1 EUSHELLS.RO nu isi asuma raspunderea pentru stergerea sau modificarea fisierelor gazduite pe infrastructura proprie. Clientul este singurul in masura sa isi asigure integritatea datelor gazduite pe serverele EUSHELLS.RO folosind propriile metode de backup.
 • 5.2 EUSHELLS.RO foloseste proceduri interne de backup care asigura posibilitatea restaurarii fisierlor, bazelor de date si a conturilor de email iar in cazul VPS-urilor continutul integral al containerului. Copiile backup sunt efectuate saptamanal iar aceste backup-uri sunt utilizate strict de catre EUSHELLS.RO in cazul defectiunilor serverelor proprii. Aceste backup-uri nu pot fi restaurate la cererea clientului daca acesta invoca alte motive decat defectiuni ale echipamentelor EUSHELLS.RO.
 • 5.3 EUSHELLS.RO isi rezerva dreptul de a exclude acele conturi ale clientilor (conturi de Sharde Hosting, VPS hosting sau Radio Hosting) care prin dimensiunea acestora genereaza o incarcare foarte mare a infrastructurii EUSHELLS.RO, incarcare datorata continutului mare de date gazduite pe contul unui client. In cazul in care serviciul dumneavoastra nu a fost exclus din lista de backup si doriti o restaurare a unui backup din orice alt motiv in afara de defectarea fizica a unuia dintre servere, costul restaurarii este 15 EUR+TVA per restaurare a unui cont Shared Hosting si 50 EUR+TVA per restaurare a unui cont VPS.
 • 5.4 EUSHELLS.RO isi rezerva asadar dreptul de a exclude de la backup VPS-urile care ocupa un spatiu pe disk mai mare de 3GB si conturile de shared hosting care ocupa un spatiu mai mare de 1GB.

6. Durata si renuntarea la servicii:

 • 6.1 Durata
  – Perioada acestui regulament incepe in data in care Dvs. v-ati inregistrat sau data cand ati folosit initial serviciul, si ramane valabila pentru perioada selectata de Dvs. conform procedurii de inregistrare.
 • 6.2 Renuntarea la servicii
  – Clientul poate denunta unilateral contractul fara a invoca un motiv in termen de 10 zile lucratoare conform OG 130/2000 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta, numai in scris, prin ticket (click aici) sau fax la numarul (+40)364.819.319.
 • 6.2.1 Conform OG 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta: „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului”.
 • 6.2.2 **Extras din Ord. 130/2000. Cap. 1, Art 2, a) Contract la distanta – contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.
 • 6.3 EUSHELLS.RO isi rezerva dreptul de a exclude acele conturi ale clientilor (conturi de Sharde Hosting, VPS hosting sau Radio Hosting) care prin dimensiunea acestora genereaza o incarcare foarte mare a infrastructurii EUSHELLS.RO, incarcare datorata continutului mare de date gazduite pe contul unui client. In cazul in care serviciul dumneavoastra nu a fost exclus din lista de backup si doriti o restaurare a unui backup din orice alt motiv in afara de defectarea fizica a unuia dintre servere, costul restaurarii este 15 EUR+TVA per restaurare a unui cont Shared Hosting si 50 EUR+TVA per restaurare a unui cont VPS.
 • 6.4 EUSHELLS.RO isi rezerva asadar dreptul de a exclude de la backup VPS-urile care ocupa un spatiu pe disk mai mare de 3GB si conturile de shared hosting care ocupa un spatiu mai mare de 1GB.
 • 6.5 Renuntarea la furnizarea Serviciului de catre EUSHELLS
  EUSHELLS poate renunta oricand la furnizarea Serviciului dupa o notificare prealabila in scris (e-mail). In cazul in care datele dvs. de contact sunt invalide, EUSHELLS nu isi asuma responsabilitatea consecintelor stoparii serviciilor. De asemenea respectand dreptul dvs de notificare, EUSHELLS va putea suspenda imediat sau stopa furnizarea Serviciului, bloca accesul sau parola la contul Dvs, inlatura serviciile de pe serverele EUSHELLS sau inlaturarea continutului site-ului Dvs, in cazul in care:
 • a. Dvs. nu ati respectat, violat sau ati tratat necorespunzator prezentul regulament, incluzand orice alt regulament EUSHELLS sau nu ati respectat legea romana aplicabila.
  b. Dvs. ati furnizat la inregistrare informatii false
  c. Dvs. nu ati respectat conditiile referitoare la acuratetea, claritatea si validitatea datelor de inregistrare
  d. Dvs. nu ati raspuns comunicarilor trimise pe adresa de e-mail declarata la inregistrare
  e. Dvs. sunteti angajat in activitati ilegale, frauduloase sau orice tip de activitati – vanzarea de produse sau servicii – care intra sub incidenta legii sau
  f. Dvs. sunteti implicat in activitati care sa prejudicieze drepturile sau reputatia EUSHELLS sau a altor terti.
 • Orice suspendare a serviciului de catre EUSHELLS va avea efecte imediate, Dvs. va exprimati acordul asupra existentei unei situatii iremediabile.
 • 6.6 Renuntarea la Servicii datorita oricarei parti
 • Aditional termenilor mentionati mai sus orice parte a acestei conventii poate denunta prezentul Regulament daca oricare din parti nu respecta termenii si conditiile prezentului regulament si nu depune toata diligenta necesara pentru a remedia situatia aparuta timp de 30 de zile dupa primirea preavizului de la cealalta parte, exceptand cazul nerespectarii obligatiei de plata si neonorarea obligatiei timp de 5 zile din momentul instiintarii primite de la EUSHELLS.
 • 6.7 Suspendarea serviciilor la interventia autoritatilor
 • In cazul in care o autoritate statala aduce argumente solide care incrimineaza prezentul regulament si Serviciul, aducand prejudicii ordinii de drept EUSHELLS poate suspenda serviciul fara alte obligatii aferente.
 • 6.8 Responsabilitatea pentru plati/taxe
 • In cazul in care EUSHELLS suspenda doar o parte a serviciului dvs., ca urmare a nerespectarii termenilor si conditiilor, aceasta nu suspenda obligatia dvs. de a plati taxele in intregime. In cazul in care EUSHELLS suspenda intregul serviciu sunteti obligat la plata taxelor aferente utilizarii Sistemului pana la data mentionata in acordul de inregistrare, taxe aplicabile si in cazul suspendarii inainte de termen.
 • 6.9 Renuntarea la drepturi
 • Renuntati in mod expres la alte drepturi si protectie legala si conditii care ar putea fi in conflict cu termenii prevazuti in acesti TC.

7. Revanzarea Serviciului:

 • 7.1 Sunteti de acord sa nu reproduceti, multiplicati, copiati, vindeti, revindeti sau exploatati oricare componenta a Serviciului, folosirea Serviciului, sau accesarea Serviciului fara permisiunea expresa a EUSHELLS

8. Practici generale privitoare la folosire si stocare:

 • 8.1 Ati luat la cunostinta ca EUSHELLS poate stabili practici si limitari generale ale folosirii Serviciului.

9. Declinarea responsabilitatii:

 • 9.1 EUSHELLS nu isi asuma responsabilitatea pentru nerespectarea termenelor limita, pentru stergerea, nefurnizarea sau stocarea eronata a oricarei forme de comunicare sau oricaror setari personalizate utilizate de Dvs.
 • 9.2 Intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca:
  – EUSHELLS nu isi asuma responsabilitatea si nu acorda garantii de nici un fel, nici in mod explicit nici implicit, inluzand, dar nelimitandu-se la garantiile de comercializare obisnuite, la potrivirea pentru un scop anume.
  – Orice material descarcat sau in alt mod obtinut prin folosirea serviciului se realizeaza la discretia si riscul dvs si ca sunteti singurul responsabil pentru orice defectiune a computerului dvs sau pierderea de date rezultata in urma descarcarii unor materiale.
  – Mecanismele de securitate incorporate in software (sistem) cunosc limitari efective/inerente, Dvs. avand responsabilitatea de a identifica exact necesitatile dvs.
 • 9.3 EUSHELLS prin prezentul acord sau alti termeni furnizati nu garanteaza ca:
  – Serviciul se potriveste exact cerintelor dvs.;
  – Serviciul va functiona neintrerupt si fara erori;
  Calitatea produselor, serviciilor, infromatiilor sau altor materiale cumparate sau obtinute de dvs prin serviciu vor indeplini asteptarile dvs, precum si orice eroare a software-ului va fi corectata. EUSHELLS nu raspunde pentru stricaciuni, pierderi de date, detalii de client, venit sau alte pagube produse afacerilor datorate intarzierilor, transmiterea gresita sau netransmiterea informatiilor, datorate restrictiei sau intreruperii accesului, bug-urilor sau altor erori, folosirii neautorizate datorate impartirii accesului la serviciu, sau altor interactiuni cu serviciul. Sunteti responsabil de intretinerea si salvarea de siguranta (back-up) datelor dvs si de orice informatie stocata prin serviciu.

10. Forta majora:

 • 10.1 Cu exceptia obligatiei de a efectua plati, niciuna dintre parti nu va fi responsabila pentru orice intarziere in actiunile sau inactiunile sale reglementate de acesti TC daca acestea se datoreaza unei cauze pe care nu o poate controla cum ar fi (dar nelimitandu-se la acestea) acte de razboi, acte guvernamentale, intreruperea Internetului (care sa nu rezulte din actiunile sau inactiunile lui EUSHELLS), fenomene naturale, cutremure, embargouri, sabotaj, conflicte de munca. Aceste cauze de forta majora:
 • a. trebuie notificate celeilalte parti
  b. partea aflata in caz de forta majora trebuie sa utilizeze eforturi comerciale rezonabile ca sa corecteze prompt orice disfunctionalitate sau intarziere. Daca EUSHELLS nu este in stare sa poata oferi serviciul pentru o perioada de 30 de zile consecutive din cauza unui eveniment de forta majora continuu, dvs. veti putea rezilia Serviciul, dar EUSHELLS nu va avea nici o obligatie in legatura cu asta

11. Precizari suplimentare:

 • 11.1 Preturile afisate nu includ TVA. Facturile in RON se emit la cursul BNR din ziua emiterii (+2%).

12. Atacuri de tip flood:

 • 12.1 Aceasta politica se aplica serviciilor de shared hosting, serverelor VPS, serverelor dedicate, si serverelor colocate. Orice atac de tip flood (Denial of Service / Distributed Denial of Service) indreptat spre serviciile dumneavoastra vor atrage automat si imediat fara nicio notificare prealabila oprirea definitiva a serviciului atacat. Veti fi notificat ulterior asupra motivului pentru care v-am dezactivat serviciul. Aceasta politica are rolul de a proteja clientii EUSHELLS.RO care sunt afectati in momentul in care un tert porneste un atac de tip flood impotriva serviciilor unui alt client EUSHELLS.RO. Daca atacul indreptat asupra unui serviciu afecteaza doar respectivul serviciu fara sa produca efecte asupra altor clienti, ne rezervam dreptul sa nu aplicam politica de mai sus, insa in cazul in care si alti clienti sunt afectati de un eventual atac, nu exista exceptii de la aplicarea acestei reguli indiferent de natura serviciului pe care il gazduiti la EUSHELLS.RO.
 • 12.2 Serviciile cu grad ridicat de risc sunt serviciile de streaming audio (ex. SHOUTCast) sau serverele IRC (Internet Relay Chat), serverele de jocuri online. Permitem gazduirea acestui tip de serviciu insa nu facem exceptii de la regula mai sus mentionata.
 • 12.3 In cazul dezactivarii serviciilor, in masura in care putem, fara a oferi totusi o garantie in acest sens, va vom oferi asistenta la recuperarea datelor salvate pe serverele noastre in cazul in care acestea nu au fost salvate in prealabil prin proceduri de backup care cad in responsabilitatea clientului. Accesul public la serviciul respectiv nu va mai putea fi posibil dupa dezactivarea acestuia.

13. Politica de utilizare rezonabila a conexiunii la internet:

 • 13.1 Servere dedicate:
  Serverele dedicate sunt conectate in porturi de 100 Mbps. EUSHELLS contracteaza cu furnizorul sau de internet in permanenta un volum disponibil de 3 ori mai mare decat utilizarea in mod normal. Astfel nu exista nici o posibilitate ca serverul dumneavoastra sa fie limitat datorita atingerii capacitatii maxime de conectivitate la internet. Rata de transfer rezonabila a unui server dedicat este considerata de 20 Mbps, aceasta valoare fiind indicata de grafice 95th percentile, grafice la care puteti acea acces, la cerere.
 • 13.2 Daca serverul dumneavoastra depaseste valoarea indicata de graficul 95th percentile de 20 Mbps pentru o perioada mai mare de 15 zile consecutive, portul din switch al serverului va fi configurat la o viteza de 10 Mbps. Dumneavoastra nu veti plati niciun cost suplimentar in cazul in care serverul a depasit aceasta limita de 20 Mbps. Pentru pastrarea in permanenta a vitezei de 100 Mbps sau pentru contractarea optiunii de conectare in port gigabit va rugam sa contactati departamentul de vanzari al EUSHELLS.
 • 13.3 Limitele mai sus mentionate se aplica la banda internet metropolitana. Limita de utilizare rezonanbila pentru banda de internet internationala este de 3 Mbps. Daca serverul dumneavoastra depaseste aceasta limita pe durata a 15 zile consecutive, acesta va fi limitat la o viteza de conexiune de 1 Mbps pentru conexiunea internationala la internet.
 • 13.4 Servere VPS:
  Serverele VPS sunt gazduite pe servere fizice conectate in porturi de 100 Mbps sau 1 Gbps. EUSHELLS contracteaza cu furnizorul sau de internet in permanenta un volum disponibil de 3 ori mai mare decat utilizarea in mod normal. Astfel nu exista nicio posibilitate ca VPS-ul dumneavoastra sa fie limitat datorita atingerii capacitatii maxime de conectivitate la internet. Rata de transfer rezonabila a unui VPS este considerata de 10 Mbps, aceasta valoare fiind indicata de grafice 95th percentile.
 • 13.5 Daca VPS-ul dumneavoastra depaseste valoarea indicata de graficul 95th percentile de 10 Mbps pentru o perioada mai mare de 15 zile consecutive, acesta va fi limitat la o viteza de 5 Mbps. Dumneavoastra nu veti plati niciun cost suplimentar in cazul in care VPS-ul a depasit aceasta limita de 5 Mbps. Pentru pastrarea in permanenta a vitezei de 100 Mbps va rugam sa contactati departamentul de vanzari al EUSHELLS.
 • 13.6 Limitele mai sus mentionate se aplica la banda internet metropolitana. Limita de utilizare rezonanbila pentru banda de internet internationala este de 5 Mbps. Daca VPS-ul dumneavoastra depaseste aceasta limita pe durata a 15 zile consecutive, acesta va fi limitat la o viteza de conexiune de 1 Mbps pentru conexiunea la internet internationala.
 • 13.7 Dorim sa retineti faptul ca aceste limite de utilizare rezonabila au doar rolul de a putea demonstra potentiala utilizare abuziva a serviciilor EUSHELLS. Faptul ca serviciul dumneavoastra va depasi limitele mai sus mentionate, NU reprezinta o garantie a faptului ca vi se va aplica aceasta limitare. Limitarea va fi impusa la initiativa echipei tehnice a EUSHELLS in cazul in care considera ca un utilizator abuzeaza de viteza de conectivitate la internet. Spike-urile scurte de utilizate (de exemplu procesele automate de backup care salveaza o cantitate moderata de date) nu sunt luate in calcul de graficul 95th percentile. Pentru o explicatie a modului in care graficele 95th percentile masoara rata de transfer a unui serviciu puteti accesa pagina: http://en.wikipedia.org/wiki/Burstable_billing.